• Sistemi za distribuciju i prikaz tačnog vremena
 • Sistemi za distribuciju i prikaz tačnog vremena

  Proizvodni program QUADEL-a pruža mogućnost konfigurisanja sistema za distribuciju i prikaz tačnog vremena sa praktično neograničenim brojem lokalnih digitalnih satova koje, pored funkcionalnosti odlikuje i izuzetan estetski dizajn. Centralni uređaj ovih sistema je matični sat QPT-3T izuzetne tačnosti (2ppm, odnosno 1 min/god) koji informacije o vremenu i datumu prosleđuje lokalnim satovima razmeštenim po objektu. Veoma je jednostavan za rukovanje i održavanje - informacija o tačnom vremenu je očuvana i u slučaju nestanka napajanja a prelazak sistema sa zimskog na letnje vreme i obratno se obavlja automatski - nije potrebna nikakva intervencija operatera.

  GPS sinhronizacija
  Dodatno unapređenje u domenu tačnosti vremenske baze moguće je primenom modula za sinhronizaciju matičnog sata putem GPS signala koji sistemima daje gotovo apsolutnu preciznost atomskog časovnika.

  Bežična distribucija signala tačnog vremena
  U cilju prevazilaženja problema instalacije u objektima gde je postavljanje signalne kablovske instalacije za vremensku sinhronizaciju onemogućeno ili neekonomično, implementirano je rešenje koje podrazumeva bežičnu RF distribuciju signala tačnog vremena u okviru objekta. Primenjeni frekventni opseg, kao i maksimalna snaga signala je u potpunoj saglasnosti sa evropskom i domaćom zakonskom regulativom za oblast radio difuzije.

   

  Detaljnije tehničke informacije  (PDF dokument)